E-handlare går från skjul till höglager på 4000 kvm

"En av våra största utmaningar".

Nätbutiken Bra Sommarmöbler har vuxit snabbt de senaste åren och nyligen lanserade företaget bakom en helt ny e-handel som skulle bredda verksamheten. Bra Innemöbler, som systerbutiken heter, ska helt enkelt erbjuda möbler för inomhusmiljö.

LÄS ÄVEN: Ökade e-handeln med 400% på två år - öppnar ny nätbutik

Annons

Nu meddelar Bra Sommarmöbler att de ser över sin logistiksituation. Företaget har tidigare haft tre större hamnskjul i Frihamnen i Göteborg, med en sammanlagd yta på totalt 5000 kvadratmeter. Ett upplägg som dock inte varit helt optimalt för e-handelsverksamheten.

- Denna lösning har inneburit att bolaget haft en begränsad möjlighet till användning av pallställ och detta upplägg passar inte längre den verksamhet man bedriver idag. Bolaget kommer att behålla ett av tre hamnskjul som buffertlager, skriver Bra Sommarmöbler i ett pressmeddelande.

"Väldigt viktigt att ligga i framkant"

Nu flyttar Bra Sommarmöbler in i ett nytt höglager, på 4000 kvadratmeter, för att samla alla produkter under ett och samma tak. Det nya lagret ligger på Manufakturgatan, cirka 2 kilometer från företagets huvudkontor på Hisingen.

- Vi ser logistiken som en av våra största utmaningar, de förändringar vi genomför nu skapar förutsättningar för de tillväxtmål som vi har. Hela vår affärsidé bygger på att vi ska kunna leverera möbler till privatpersoner i Sverige inom några dagar. Därför ser vi det som väldigt viktigt att ligga i framkant med moderna system samt ett framtidssäkrat lager, säger Simon Forslund, e-handelsansvarig på Bra Sommarmöbler.

Det nya lagret ska även innebära att man kan ta in ett nytt TA-system som ska möjliggöra mer exakta leveranser, där kunderna bland annat kan följa transportbilen i realtid på en karta.

Flytten till det nya lagret påbörjades i mitten av januari och beräknas vara helt klar i slutet av februari.

Annons