Search
Search
Close this search box.
ANNONS

E-handlare levererar med flygande drönare i storstaden

E-handlare levererar med flygande drönare i storstaden
Picture of Julius Gunnilstam

Julius Gunnilstam

Dela artikeln:

Drönarrevolutionen kommer allt närmare.

ANNONS

Sent igår meddelade Mercedes-Benz att de tillsammans med drönarexperterna Matternet och e-handlaren Siroop, genomfört en framgångsrik drönarleverans i Schweiz största stad Zürich.

Vad gör då Mercedes i denna ekvation? Tydligen planeras det ett stort drönarnätverk i staden och en del i detta är konceptet “Vans & Drones”, vilket betyder att drönare och skåpbilar jobbar ihop. Drönaren kan helt enkelt leta upp en specifik skåpbil, via en speciell signal som skickas ut, som den sedan landar på. Föraren av bilen sköter sedan den sista biten av leveransen.

Inte bara Vans & Drones

Matternet är bolaget som jobbar för att stora drönarnätverk ska bli verklighet och det är de som fått tillstånd att bedriva “drönarverksamhet” över tätbefolkade områden i Schweiz.

Pilottestets första leverans tog plats igår och e-handeln som användes var som sagt Siroop, vilket är en schweizisk online-marknadsplats. Testet ska pågå i tre veckor.

Matternets vision är dock större än “Vans & Drones” och The Verge rapporterar att företaget också lanserat speciella brevlådor, som kan placeras på hustak eller på marken för att ta emot paket från drönarna.

LÄS ÄVEN: Drönarna löser för första gången ett riktigt problem

Search

Nyheter

Tjänster

Om Ehandel

Nyhetsbrevet som håller dig uppdaterad!