E-handlare öppnar för Bitcoin-betalningar i hela världen

Kryptovalutan går nu att betala med på nästan alla marknader, inklusive Sverige.

Den amerikanska nätbutiken Newegg var en av de första större e-handlarna världen över att börja ta emot kryptovalutan Bitcoin. De senaste åren har kryptovalutan i fråga skjutit i höjden i värde för att sedan krascha rejält och nu verkar den vara på väg uppåt igen.

LÄS ÄVEN: Nyckeln till Bitcoins enorma framgång

Annons

Newegg är en gigant inom teknikprodukter och säljer idag till över 80 marknader världen över. Bitcoin-betalningar lanserades dock inte på alla dessa marknader utan endast på några få utvalda.

- För fem år sedan var vi en av de första stora e-handelsdestinationerna att acceptera Bitcoin, och våra "early adopter"-kunder var snabba att ta till sig denna nya betalmetod, säger Anthony Chow, global säljchef på Newegg.

73 nya länder

Nu rapporterar Newegg att man utökar rejält inom Bitcoin-betalningar. E-handlaren expanderar nämligen möjligheten att köpa teknikprodukter med hjälp av Bitcoin till nästan alla marknader man säljer till. Mer specifikt handlar det om 73 nya länder som får möjlighet att betala för sig med Bitcoin i Neweggs nätbutik.

- Att bredda möjligheten att betala med Bitcoin till majoriteten av vårt globala nätverk understryker vårt åtagande att innovera när det kommer till e-handelsupplevelsen, säger Anthony Chow.

Sverige ingår i de länder som kan betala med Bitcoin hos Newegg. Det är endast Algeriet, Ecuador, Egypten, Indonesien, Marocko och Vietnam som just nu inte kan betala med Bitcoin. Newegg använder betalväxeln BitPay för att hantera kryptovalutan.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!