E-handlare sålde godis för 18,7 miljoner – på ett kvartal

Ökade omsättningen med över 230 procent.

Företaget Net Trading Group, som bland annat bedriver sin versamhet genom e-handelssajten Maxgodis.se och den finska motsvarigheten Maxikarrki.fi, har lagt ett framgångsrikt kvartal till handlingarna.

"Finland har börjat bidra rejält"

Under det första tre månaderna 2018 omsatte bolaget nära 18,7 miljoner kronor, vilket kan jämföras med knappt 6 miljoner kronor under samma period förra året. Det motsvarar en omsättningsökning på nära 237 procent. Enligt NTG är det särskilt den finska verksamheten som ligger bakom den starka försäljningsökningen.

Annons

- Finland har börjat bidra rejält och därför lägger vi extra resurser för att boosta tillväxten ytterligare för att kunna ta en ledarroll på den finska marknaden, säger Morten Hansson i ett pressmeddelande.

LÄS ÄVEN: Stort sug efter godis på nätet

I mars månad slog NTG dessutom försäljningsrekord med 7,3 miljoner i omsättning, något som för övrigt följdes upp i april med ett nytt månadsrekord på över 8 miljoner kronor. Under året har NTG dessutom infört möjligheten att betala med faktura, vilket man tror kommer att "påverka försäljningen positivt".

Nära en miljon minus

Samtidigt har dock NTG:s resultat utvecklats i motsatt riktning. Rörelseresultatet för kvartalet landade på minus 920 000 kronor, vilket kan jämföras med resultatet på plus 105 000 kronor för samma månader förra året.

Enligt företagets vd är utvecklingen dock enligt planen, och bolaget räknar med att hamna på plus för helåret 2018.

- Första kvartalet visar en förlust som också är enligt våra prognoser. Orsaken till detta är att vår verksamhet på Åland som riktar sig till den finska marknaden inte kommer att vara kassaflödespositiv förrän slutet av 2018, fortsätter Morten Hnasson.

Norsk godisskatt fortsatt succé

När året inleddes införde Norge en höjd skatt på socker, som kom att ge en positiv effekt hos Maxgodis. För  konsumenterna i landet blev det helt enkelt betydligt mer fördelaktigt att handla från det svenska företaget när priserna höjdes i Norge.

LÄS ÄVEN: Norsk sockerskatt blev succé för svenskt e-handelsföretag

Annons

Nu konstaterar NTG att den fördelaktiga situationen i grannlandet ser ut att hålla i sig.

- Den norska regeringen meddelade i sin reviderade budget att de inte ändrar på den nyligen förhöjda sockeravgiften som infördes 1 januari 2018.

Annons