E-handlare slipper leta lager när marknadsplats gör jobbet

Allt svårare att få tag i lageryta?

Du anger bara vilket område du är intresserad av och hur mycket lageryta du behöver, och sen får du en lista på alternativ och vad det kostar. Det låter kanske för bra för att vara sant om man är en av alla e-handlare som är på jakt efter nytt lagerutrymme, men nu finns det en tjänst som lovar att göra just ovanstående.

Det handlar om marknadsplatsen LogistCompare, som nu har lanserats i Storbritannien. Den som använder LogistCompare får en lista över möjliga lageralternativ och kan sedan välja vilket lager de vill gå vidare och ingå avtal med. Enligt nyhetssajten Tamebay är tjänsten gratis att använda för handlare som behöver lageryta.

Annons

Ska vara till hjälp under högsäsong

Ambitionen från LogistCompare är att kunna hjälpa e-handlare som till exempel behöver mer lageryta under särskilda perioder, som till exempel Black Friday och julsäsongen.

- Den här on demand-tjänsten innebär att lageroperatörer nu kan marknadsföra sin lediga yta i realtid och interagera direkt med potentiella kunder. Utan någon tredjehand som riskerar att dra ut på processen, går det nu att på ett snabbt sätt lösa behoven inom retail, och samtidigt få användning av tomma lager, säger LogistCompares vd Serafina Valente till Tamebay.

Men av LogistCompares hemsida att döma är det än så länge bara möjligt för lagerdistributörer att lista sina alternativ. Delen där e-handlare kan hitta lageryta har i skrivande stund inte kommit igång.

Fler paket - större lagerbehov 

Och frågan är kanske hur mycket ledig lageryta det egentligen finns att hyra ut. Så sent som i förra veckan skrev sajten Ecommerce News att en ny rapport hade slagit fast att paketvolymerna i Europa förväntades ha ökat med 69 procent till år 2021. Det innebär i sin tur att många länder snarare står inför en brist på logistikytor och lagerbyggnader.

Och e-handelslandet Storbritannien är förstås inget undantag. Enligt samma rapport kommer London ensamt att behöva 870 000 kvadratmeter lageryta de kommande åren.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!