E-handlare träder in som ny VD för BabyBjörn

Nya vd:ns erfarenhet av att leda familjeföretag kommer väl till pass.

BabyBjörn, som grundades 1964 men på senare tid även äntrat e-handeln, får en ny vd. Det meddelar bolaget idag. Det innebär att den nuvarande vd:n Ulf Ingemarsson lämnar över posten till Nicolas Wachalowski från och med den 1 oktober.

Wachalowski kommer senast från Peak Performance, som även de har en egen e-handel. En annan likhet sägs också finnas mellan de båda bolagen - båda är "entreprenöriella familjeföretag".

Annons
Annons

- Det känns fantastiskt roligt att få börja arbeta med ett så starkt svenskt entreprenörsföretag som är välkänt, har gjort succé internationellt och är inarbetat sedan generationer. BabyBjörns varumärke är väldigt starkt både i Sverige och internationellt, och det ger stora möjligheter till fortsatt god utveckling av bolaget, säger Nicolas Warchalowski i ett pressmeddelande.

Är civilekonom i botten

Han kommer urpsrungligen från Småland och har en civilekonomexamen från Jönköping International Business School, samt en BA från Napier University i Edinburgh, men bor idag i Stockholm och kommer att jobba från BabyBjörns huvudkontor i Solna.

Ulf Ingemarsson kommer att ha en övergångsperiod innan så smånigom lämnar företaget för att gå i pension.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!