E-handlare vill se friska hjärtan – tar in 20 miljoner

North Street en av investerarna.

Det medicintekniska- och e-handelsföretaget Coala Life, får in 20 miljoner kronor i riskkapital för att kunna snabba på sin expansionstakt. Bland annat är det riskkapitalbolaget North Street. samt bolagets egna grundare Laurent Leksell och Anders Nyrén, som står bakom investeringen.

“Vi stärker vår position”

Coala Life har utvecklat en hjärtmonitor, som ska kunna underlätta hjärtdiagnostik och e-hälsa och med de nya pengarna hoppas företaget nu kunna växa vidare.

Annons

- Nu stärker vi vår position, vårt team och våra unika lösningar ännu ett steg. Vi har precis annonserat samarbetet med det världsledande läkemedelsbolaget Bayer. Vi avlastar vården med vår mångfaldigt prisbelönta konsumentlösning och allt fler kliniker implementerar nu vår digitala lösning för ökad effektivitet och smarta hjärtutredningar, kommenterar Philip Siberg, vd och medgrundare av Coala Life, i ett pressmeddelande.

Nytt styrelseproffs

Företaget passar även på att ta in förstärkning i styrelsen, vilket de får av Ebba Fåhraeus som är vd på entreprenörsföretaget SmiLe Incubator.

Laurent Leksell är även styrelseordförande och grundare av Elekta och i styrelsen för Coala Life sitter även Peter Risberg, tidigare VD på Previa, Ulf Tossman, tidigare Fresenius Kabi, samt Anders Qvarnström, tidigare vd för St. Jude i Sverige.

Annons