E-handlaren bygger nytt lager och passerar 1,6 miljarder

Satsning på marknadsplats kräver nytt lager på 100 000 kvadratmeter.

I november kunde vi avslöja e-handlarens expansion till totalt 29 länder. vidaXL är just nu en utmanare till marknadsplatser som CDON Marketplace och Kompletts kommande variant.

"Tillväxt på över 50 procent"

VidaXL grundades i Nederländerna för tio år sedan och har sedan 2009 funnits i Sverige. Det är dock först på senare tid som företaget verkligen satsat på marknadsplatsbiten och nu ska plattformen vara helt öppen för andra säljare.

Annons
Annons

- Vår plattform är en sann marknadsplats, där du kan upptäcka nästan allt. Under de senaste åren har vi upplevt en årlig tillväxt på över 50 procent och öppnat 21 webbutiker i olika länder. Genom att öppna vår marknadsplats kommer vi att göra det möjligt för återförsäljare online att ansluta sig till vår tillväxt, säger Gerjan den Hartog, VD och grundare av vidaXL.

För att hantera de storslagna planerna och öppnandet av marknadsplatsen så ska vidaXL nu bygga ett nytt lager i Venlo, Nederländerna. Det befintliga lagret behandlar dagligen 60 000 beställningar som transporteras till “alla europeiska länder”.

175 miljoner euro

Nu är det dock dags att utöka verksamheten och det första spadtaget på den nya distributionscentralen togs denna månad. Lagret ska bli 100 000 kvadratmeter stort och planeras vara i drift i slutet av 2017.

Förra året omsatte e-handelsbolaget över 175 miljoner euro, runt 1,6 miljarder svenska kronor, vilket var en tillväxt på över 50 procent jämfört med året innan.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!