E-handlaren vill göra en andra börsnotering – värd 190 miljarder

Regeländringar har gjort det möjligt.

Den kinesiska e-handelsjätten Alibaba planerar en andra börsnotering efter rekordnoteringen på New York-börsen 2014. En notering som landade på 25 miljarder dollar. Tydligen hade det kinesiska företaget velat notera sina aktier på Hongkongbörsen, men dess regler gällande hur bolag ska styras satte käppar i hjulet.

LÄS ÄVEN: Alibaba går om Ebay och Amazon i rekordnotering

Annons
Annons

Sedan 2014 har Hongkongbörsen justerat sina regler och tillåter nu även sekundära listningar. Nu rapporterar bland andra Reuters och Bloomberg att Alibaba planerar en andra notering på just Hongkongbörsen. Företaget skulle då bli det första att utnyttja de nya reglerna.

Enligt uppgifterna tittar bolaget på en notering närmare 20 miljarder dollar, eller runt 190 miljarder kronor, i Hong Kong. Det verkar dock vara i det högre spannet och andra uppgifter pekar på någonstans mellan 10 och 15 miljarder dollar.

Oavsett så är det förstås en gigantisk sekundär notering och skulle den landa i det högre segmentet skulle den slå flera rekord, precis som den första noteringen i New York. Alibaba har valt att inte kommentera ryktena.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!