E-handlarens gratisposter ska hålla liv i #metoo

Uppmanar företag att sätta upp på "väl synlig plats".

Under hösten har uppropet #metoo nått bransch efter bransch i Sverige, och hundratusentals kvinnor har använt hashtaggen för att säga ifrån mot sexuella övergrepp och trakasserier. Men även om uppropet har fått stor uppmärksamhet, kan det förstås falla i glömska när nya nyheter tar över i flödet.

"Häng upp i fikarummet"

För att så inte ska ske har e-handelsföretaget Arty Swede tagit fram en Metoo-poster, som företaget nu skänker bort gratis på sin sajt. Postern, som visar hashtaggen #metoo i svart på vit bakgrund, är enligt e-handlaren lämplig att sätta upp på platser där det kan behövas en påminnelse eller två om dess innebörd.

Annons

- Det är enkelt. Sätt upp #metoo-postern som en påminnelse i ert konferensrum, fikarummet, receptionen eller där den syns bäst. Det är ett litet och enkelt sätt att vara med och påverka så att något viktigt finns kvar i våra medvetanden, säger Tim Svensson, medgrundare Arty Swede, i ett pressmeddelande.

Mottagaren står för frakten

Gänget på Arty Swede tänker sig att postern kan fungera som en daglig påminnelse av alla vittnesmål som dykt upp de senaste månaderna. Den ska redan ha skickats som en gåva till "utvalda personer och företag" som har uppmanats att "hänga upp den på en väl synlig plats".

- De starka berättelserna från kvinnor som berört oss så mycket, gjorde att vi som företag bestämde oss för att göra något. Därför skänker vi nu bort #metoo- llustrationen som en poster till alla de som vill ha den. Om det i sin tur kan bidra till att vi fortsätter uppmärksamma sexuella trakasserier i vår omgivning, så är det i alla fall något, säger Erika Stenlund, medgrundare Arty Swede.

Arty Swedes Metoo-poster har skapats av illustratören Veronica Ballart-Lilja. Den är gratis att beställa men mottagaren står för frakt och emballage.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!