E-handlarens moped ska hjälpa till att stoppa barnhandeln

En specialdesignad elmoped kan göra skillnad.

Motorsweden, som enligt egen utsago är en av Sveriges största e-handlare av lättare motorfordon, auktionerar nu ut en elmoped till förmån för Musikhjälpen 2017. Mopeden ska vara “specialdesignad” av den skånska artisten Tim Nedrup och e-handlaren räknar med att auktionen ska dra in en hel del pengar.

- Vår förhoppning är att vår moped som tillsammans med Tim Nedrups design är något utöver det vanliga kan få någon att öppna plånboken lite extra, säger Mikael Andersson, VD på Motorsweden i ett pressmeddelande.

Annons


Mopeden i fråga, lackerad och designad av Tim Nedrup

"Den vara som fått flest antal bud"

Auktionen, som tar plats på Tradera, kommer att ligga uppe till den 17 december och alla pengar går oavkortat till Musikhjälpen och årets tema som är ”barn är inte till salu”.

- Varan är just nu den vara som fått flest antal bud. Och den har bara legat ute i några timmar. Detta kommer nog att bli en budraket, säger Julia Noack, marknadsansvarig på Motorsweden efter lanseringen.

E-handlaren förklarar även varför man valde att donera en elektrisk moped till Musikhjälpens insamling:

- Att det blev just en elektrisk moped ligger väl i tiden, inte bara ur miljösynpunkt utan även med den nya elfordonspremien så blir det lättare för fler att äga ett elektriskt fordon, skriver företaget.

Annons