E-handlarens nya klubblager ska skicka reavaror till hela Europa

Ska särskilt tillägnas jättens shoppingklubb.

I takt med att Zalando ökar sin försäljning, växer även behovet av nya lager. För inte så länge sedan hölls en ceremoni för att fira Zalandos nya centrallager i Italien.

LÄS ÄVEN: Zalando skapar tusen nya jobb - öppnar ännu ett jättelager

Annons

Nu meddelar modegiganten att ytterligare ett superlager är under uppbyggnad. Precis som sina systerlager i tyska Erfurt, Mönchengladbach och Lahr ska det ha en yta på 130 000 kvadratmeter. Det kommer att ligga i Olsztynek i Polen, och blir därmed det tredje Zalandolagret i landet, efter Szczecin och Lodz.

Polens tredje Zalandolager kommer särskilt att användas för beställningar inom Zalando Lounge, som är e-handlarens shoppingklubb.

Kan byta sortiment snabbt 

I de 12 länder - som till exempel Sverige - där Zalando Lounge har lanserats, kan de som är medlemmar ta del av tillfälliga rabatter på utvalda varor. Därför behöver det nya lagret vara särskilt anpassat för ett sortiment som byts ut i högt tempo, meddelar Zalando.  

- Det nya logistikcentret i Polen kommer att ge oss möjlighet till ökad kapacitet och att på ett bättre sätt kunna serva vår växande kundbas i Europa, säger Martin Rost, Senior Vice President för Zalando Lounge and Outlet, i ett pressmeddelande.

Blir Zalandos tionde lager

Zalando Lounge-lagret i Olsztynek ska tas i drift i början av 2019 och beräknas innebära 500 nya arbetstillfällen. Precis som e-handlarens lager i Sverige kommer det att hanteras av en extern aktör, som dock ska utses längre fram. Zalando tar upp närhet till motorvägen och att det ska finnas gott om arbetskraft i trakten som anledningar till varför just Olsztynek tog hem lagervinsten.

Zalandos lager i Lodz, som ska användas från och med i år, uppges ha en yta på 30 000 kvadratmeter och är därmed i samma storlek som lagret i Stockholm. Lagret i Szczecin - precis som det kommande lagret i Italien har däremot fått centrallagerstorlek på 130 000 kvadratmeter. Totalt har Zalando numera tio lager som är klara eller under uppbyggnad.

Annons