E-handlarna är deppiga inför sommaren

Omvända roller i Handelsbarometern.

Handelsbarometern som tar tempen på såväl butikshandlare som e-handlare är nu ute gällande juni månad. Rapporten som vanligtvis brukar se lysande ut för e-handlarna och dyster ut för butikshandlarna, är denna gång något omvänd.

LÄS ÄVEN: Mobilen kommer att totalkrossa denna sommar

Annons
Annons

Sommar och varmt väder är som vi vet inte bra för e-handeln och detta visar sig i e-handlarnas framtidstro som dippar rejält under juni.

- Framtidsindikatorn för e-handeln minskar med hela -10,6 enheter i juni till index 109,9. Detta beror framförallt på en kraftig minskning av förväntningarna på den framtida försäljningen som låg på en hög nivå i maj, skriver Svensk Handel som driver Handelsbarometern.

"E-handlarna hoppas på molnig sommar"

Svensk Handel konstaterar alltså att minskningen sker ifrån höga nivåer i maj. Butikshandlarnas framtidstro stiger samtidigt med 6,2 enheter.

- Det fina vädret gör att butikernas optimism ökar inför sommaren. Under sommarmånaderna ökar trafiken på gator, torg och i butikerna. Bland e-handlarna är det fler som hoppas på en molnig sommar, säger Karin Johansson, vd på Svensk Handel.

Enligt undersökningen så är dock optimismen hos e-handlarna fortsatt högre än hos butiksägarna.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!