Search
Close this search box.
ANNONS

E-handlarnas pengar ska ta ICANIWILL till 100 miljoner

E-handlarnas pengar ska ta ICANIWILL till 100 miljoner
Gustaf Ollas
Johanna Allhorn
johanna@ehandel.se

Dela artikeln:

Alexander Hars, Fredrik Palm samt Wellstreet gรฅr in med miljonbelopp.

ANNONS

Trรคningsmรคrket och e-handelsfรถretaget Icaniwill har sedan starten 2015 vuxit organiskt till en omsรคttning pรฅ รถver 27 miljoner kronor, och dessutom fรถrbรคttrat resultatet fรถr varje รฅr som gรฅtt.

Lร„S ร„VEN:ย Trรคningsprofilen nรฅdde 18 miljoner pรฅ tvรฅ รฅr

"Nu รคr tajmingen perfekt"

Fรถretaget beskriver sig som ett "internationellt livsstilsvarumรคrke" och har nu siktet instรคllt pรฅ global tillvรคxt - och har dรคrfรถr bestรคmt sig fรถr att fรถr fรถrsta gรฅngen ta in externt kapital.

- Jag har alltid velat skapa ett inkluderande och fรถrtroendeingivande varumรคrke med en fenomenal kundupplevelse. Under de senaste tre รฅren har mitt fokus legat pรฅ att bygga en grund i bolaget och varumรคrket som sedan gรฅr att skala. Nu รคr tajmingen perfekt och att fรฅ in den hรคr erfarenheten och kunnandet kรคnns som en perfekt match fรถr mig och ICIW, sรคger fรถretagets grundare Gustaf Ollas i ett pressmeddelande.

Bland investerarna hittar vi e-handelsveteranerna Alexander Hars, som bland annat grundat Let's Deal, och Desenios VD Fredrik Palm, som tidigare haft samma roll hos bland annat Tretti och Lekmer. De fรฅr sรคllskap av Wellstreet, som tidigare har investerat i flera andra e-handelsfรถretag.

- Jag รคr imponerad av hur Gustaf och teamet har skapat ett starkt varumรคrke inom sin nisch och jag ser mycket fram emot att hjรคlpa bolaget att fortsรคtta tillvรคxtresan, sรคger Alexander Hars.

Dubblar personalstyrkan

Hur mycket pengar det handlar om delges inte i pressmeddelandet, รคven om det framgรฅr att det rรถr sig om "miljoner". Planen รคr att kapitalet ska hjรคlpa ICIW till en omsรคttning pรฅ hundra miljoner kronor.

- Pengarna kommer frรคmst gรฅ till รถkade marknadsfรถringsinsatser fรถr fortsatt stark tillvรคxt, samt fรถr att fortsรคtta stรคrka upp organisationen fรถr framtida expansionen. Nu pรฅbรถrjas en stor uppskalning fรถr att ta bolaget till nรคsta nivรฅ. Bland annat planerar bolaget att dubbla personalstyrkan inom de nรคrmaste 18 mรฅnaderna, skriver ICIW.

Pรฅ grund av en varumรคrkestvist med sportjรคtten Under Armour har Icaniwill tidigare inte kunnat sรคlja till marknader som USA, Kanada och Mexiko. Nu ska parterna dock ha undertecknat ett avtal som gรถr det mรถjligt fรถr den svenska uppstickaren att sรคlja sina varor รคven pรฅ andra sidan Atlanten.

Dela artikeln: