EC-GO expanderar och outsourcar sin distribution

E-handlaren flyttar sitt lager till Katrineholm och slår samtidigt ett slag för enklare jobb tillsammans med ny samarbetspartner.

Ehandel.se har tidigare berättat om EC-GO, e-handeln som säljer ekologiska och nyttiga godispåsar. Prenumerationstjänsten erbjuder privatpersoner påsar med eko-snacks och företag kan prenumerera på en hel box.

I februari i år hade man lockat till sig drygt 600 prenumeranter.

Annons


EC-GO bjuder på schysst snacks

För att ytterligare kunna fokusera på att expandera sin verksamhet väljer EC-GO nu att flytta sitt lager till Kristinehamn och nya samarbetspartnern Jobbex. Något som innebär att man samtidigt väljer att lägga bort sin distribution till en tredje part.

En väg in på arbetsmarknaden

Att EC-GO valt just Jobbex beror till stor del på företagets arbete för personer som har olika behov av stöttning för att antingen ta sig in på, eller återgå till den reguljära arbetsmarknaden. Och som flera e-handelsföretag påpekat tidigare så kan e-handeln vara en bra väg in på arbetsmarknaden.

Bland annat anser MatHems VD att landets e-handelslager är en perfekt arbetsplats för nyanlända och de med låg utbildningsnivå då arbetet ställer låga krav på utbildning och språkkunskaper. En linje som även EC-GO är inne på.

– Vi blev rekommenderade Jobbex och kände direkt att det var en logistikpartner som passade oss perfekt. För oss är det viktigt att kombinera vårt hållbara ekotänk med Jobbex sociala samhällstänk och vi är stolta över att bidra till fler arbetstillfällen, säger Isabelle Rosén, EC-GO.

Annons