Ebay öppnar för handel med virtuella valutor

E-handelsjätten Ebay har lite i det tysta lagt till en ny kategori för digitala varor på sina marknadsplatser i USA och Storbritannien. Något som gör det möjligt att köpa och sälja virtuella valutor som Bitcoin och dogecoin på sajterna.

Ebay har i början av april lanserat en ny kategori för digitala varor i USA, nämligen Virtual Currency. En kategori som även den brittiska sidan fått ta del av. Det hela sker dock med vissa förbehåll, och vill man handla med virtuella valutor som Bitcoin, får det hela ske via Ebay Classifieds (radannonser).

Något som innebär att berörda parter får reda ut transaktionen utanför Ebays jurisdiktion och att köparen inte erbjuds något skydd om något går fel. Det gör också att Ebay inte tar någon risk eller ansvarsskyldighet vid svindel.

Annons

Uppdaterad policy

Det hela verkar vara ett sätt för Ebay att doppa tårna i handeln med digital valuta utan att ta alltför stora risker. Men samtidigt ser en del det hela som ett oväntat drag då virtuella valutor som Bitcoin kan ses som ett hot mot Ebay-ägda, PayPal. Ebay ska också ha lämnat in en patentansökan på en egen virtuell valuta.

I Storbritannien har det varit möjligt att handla med digitala valutor via Ebay Classifieds ett tag. Men när Ebay får frågan på när virtuella valutor kan leta sig in på huvudsajten svara e-handelsjätten så här:

– För att främja en trovärdig marknadsplats och se till att gällande regler följs, har vi i februari uppdaterat vår policy angående valutor. Den uppdaterade policyn klargör att Bitcoin och andra liknande virtuella valutor måste listas som Classified Ads. När det gäller utrustning och kontrakt för att bryta fram mynten, kan de som listas som vanligt på Ebay.

 

Källor: Payment Magnates, Motherboard

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!