Ebay slänger ut PayPal – lanserar egen betaltjänst

Bor inte längre ihop, får nu kicken.

För 16 år sedan så köpte Ebay betalbolaget PayPal för 1,5 miljarder dollar. Bolagen hörde sedan ihop i 13 år för att 2015 separeras igen till två bolag, då investerare såg ett stort värde i ett fristående betalbolag.

Tidigare i år kom nyheten att Ebay hade ingått avtal med det nederländska betalbolaget Adyen, något som gjorde att PayPal fick se sitt börsvärde dala temporärt. De båda bolagen ska fortfarande ha ett avtal men det är uppenbart att Ebay är på väg att fasa ut sin gamle vän.

Annons

Nu rapporterar Tamebay att Ebay börjat bjuda in säljare på marknadsplatsen att börja använda Ebay Payments istället för PayPal. En ny betaltjänst, uppbackad av Adyen, som över tid ska ersätta PayPal.

Majoriteten ska ha bytt 2021

Ebay ska bland annat locka med att de som blir pilottestare ska få lägre transaktionsavgifter. Andra fördelar ska dock vara snabbare utbetalning och en enklare översikt av transaktionerna. Byter man till Ebay Payments så ska alla annonser man har ute på marknadplatsen automatiskt uppdateras.

Pilottestet av den nya betalmetoden ska inledas i september. Ebay har tidigare meddelat att de väntar sig att de flesta säljare kommer att använda den nya betalmetoden år 2021. Avtalet med PayPal ska sträcka sig till 2023.

Annons