Ebay testar Prime-liknande tjänst i Tyskland

Ebay har planer på en prenumerationstjänst som ska konkurrera med Amazon Prime. Först ut är Tyskland med lansering under andra halvan av 2015.

I veckan berättade detaljhandelsjätten Walmart om planerna på att utmana Amazons prenumerationstjänst Prime med en egen version. Men man är inte ensamma om att gå i de tankarna, Ebay ser nämligen också ut att lansera en liknande tjänst.

Ebays lojalitetsprogram går under namnet Ebay Plus och innebär att kunder för en årlig avgift får tillgång till obegränsat med fria leveranser och returer. Än så länge är tjänsten bara tillgänglig i utvalda delar av Tyskland tillsammans med en handfull topprankade säljare, men under andra halvan av 2015 ska tjänsten rullas ut i hela landet.

Annons
Annons

Inte samma kontroll

Till skillnad från Amazon och Walmart har Ebay inte direkt kontroll över hur produkterna levereras, något som kommer att göra det svårt att matcha Amazons leveranstider. Särskilt när det gäller leverans samma dag som erbjuds i vissa städer.

Säljare som deltar i programmet kommer själva att ansvara för leveranserna men måste kunna garantera att de skickas samma dag som köpet genomförs, samt erbjuda fria returer inom en månad efter köpet. För detta kommer säljarna att erbjudas rabatt på avgifter samt bidrag för leverans- och returkostnader.

Vad medlemskapet kommer att kosta vill Ebay inte avslöja i dagsläget men troligtvis kommer det att landa någonstans runt 15 till 20 euro. 

Källor: ReutersThe Verge

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!