Ebay växte bara 3 procent – gör allt för att stävja Amazon

Marknadsplatsen omsatte 21,5 miljarder.

E-handelsjätten Ebay rapporterar nu siffrorna för årets andra kvartal. Den globala marknadsplatsen växte 3 procent i försäljningen på plattformen, som uppnådde 21,5 miljarder dollar.

Omsättningen på marknadsplatsen är dock inte det samma som Ebays intäkter, eftersom det är en plattform med andra säljare. Ebays intäkter landade för samma period på 2,3 miljarder dollar, en ökning med 4 procent. Resultatet sjönk från 496 miljoner dollar, samma period i fjol, till 493 miljoner i år.

Annons

- Under de senaste två åren har vi gjort betydande framsteg för att modernisera eBay och driva tillväxten genom att förbättra kundupplevelsen, skapa en produktkatalog som täcker mer än hälften av vårt utbud och stärka eBay-varumärket. Vi är på rätt spår och fokuserar på att skapa ett ännu starkare eBay under de kommande åren, säger Devin Wenig, VD på Ebay.

Tillväxten och kanske framför allt resultatet ska dock inte ha gjort marknaden nöjd och Ebay-aktien sjönk under gårdagens efterhandel.

Ebay betalar mellanskillnaden

Ebay konkurrerar bland annat med Amazon som även de är en marknadsplats med andra säljare, även om Amazon själv säljer en hel del. Nyligen gjorde Ebay ett försök att stävja konkurrenten genom att prismatcha 50 000 varor på sin plattform, som man nu garanterar lägsta pris på. Kunder som hittar samma vara billigare någon annanstans får en kupong med mellanskillnaden.

Företaget har även lanserat garanterad 3-dagarsleverans på över 20 miljoner varor, allt för att kunderna ska välja Ebay istället för Amazon för sina shoppingbehov.

Annons