Ebay visar fin tillväxt men varnar för sämre tider

Under tredje kvartalet uppgick Ebays försäljning till 7,4 miljarder dollar hemma i USA, en ökning med 15 procent. Globalt ökade e-handelsjätten med 12 procent till 11 miljarder dollar. Men nu varnar Ebay för att e-handelns tillväxt kan vara på väg att bromsa in.

Det totala värdet av varor som sålts på Ebays amerikanska marknad, med undantag för fordon, stannade på 7,4 miljarder dollar under årets tredje kvartal. En ökning med 15 procent jämfört med samma period föregående år.

Även utanför USA ökar Ebay under tredje kvartalet. Exklusive fordon ökade försäljningen med 12 procent till 11 miljarder dollar. Globalt sett landar e-handelsjättens försäljning på 18,4 miljarder dollar, en ökning med 13 procent från föregående år.

Annons

– Vi levererade starka resultat för det tredje kvartalet, den mobila handeln står för en betydande del av tillväxten av nya användare, och fortsätter att förändra hur konsumenterna handlar och betalar runt om i världen. Vår storlek, erfarenhet och styrka i våra globala handelsplattformar tillsammans med vår teknik och mobila funktioner gör att vi är positionerade som ledande inom den e-handelsrevolution som pågår, säger John Donahoe, VD och koncernchef på Ebay.

Försiktig julhandelsprognos

Men Ebay höjer också ett varningens finger inför den stundande julhandeln och spår att e-handelns starka tillväxt i USA kan vara på väg att mattas av. Under de sista två månaderna av tredje kvartalet såg man en inbromsning av handeln, och under första halvan av oktober har man inte sett någon förbättring.

Ebays ekonomichef, Bob Swan, säger också att tillväxten för e-handeln i USA kommer landa någonstans runt 13 procent för tredje kvartalet. Att jämföra med 15,5 procent för andra kvartalet enligt comScores mätning.

– Den amerikanska e-handel har mjuknat betydligt och därför har vi lagt en försiktig prognos inför julhandeln, kommenterade Bob Swan den tredje kvartalsrapporten.Källa: Internet Retailer

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!