Ebays E-handelsdel kan säljas för en miljard dollar

Investmentbolaget Thomas H. Lee har lagt ett bud på Ebays enterprise-verksamhet. Budet som ligger runt 1 miljard dollar är däremot inte ens hälften av vad Ebay köpte företaget för.

Snart är det dags för PayPal att stå på egna ben när man i nästa vecka knoppas av från Ebay för att börsnoteras som ett separat bolag. I samma veva har Ebay planer på att göra sig av med sin Enterprise-del som bland annat rådgör företag kring e-handel och betalföretaget PayPal.

EBay Enterprise, tidigare känd som GSI Commerce, köptes av e-handelsjätten under 2011 för 2,4 miljarder dollar och nu ser man ut att ha hittat en köpare. Det ser dock inte ut som att man kommer att få tillbaka de satsade pengarna.

Annons

Tappat många kunder

Enligt källor ska investmentbolaget Thomas H. Lee Partners ligga närmast till hands för tillfället med ett bud kring 1 miljard dollar. Inte ens hälften av den summa som Ebay betalade för drygt fyra år sedan.

EBay Enterprise genererade 288 miljoner dollar i intäkter under årets första kvartal men har tappat en hel del kunder de senaste åren. Till stor del på grund av att allt fler av deras kunder flyttat sin online-verksamhet in-house. En av dessa är Toys "R" Us som använt sig av EBay Enterprise sedan 2006 men som i veckan meddelade att man ska lansera en egen e-handelsplattform.

Annons