Ecobyroots: ”Ska tiodubbla omsättningen i år”

Skulle bara vara en sidobusiness.

För några veckor sedan träffade Ehandel.se Linda Lindskog, som är medgrundare av e-handeln Ecobyroots.se, på Emeet i Helsingborg.

E-handeln grundades under 2017 av tre frisörer, Liza Weberg, Maria Moberg och Linda Lindskog. De tre vännerna hade då drivit en frisörsalong i Helsingborg sedan 2010. Tanken var att e-handeln skulle vara en sidoaffär, att företaget skulle nå en större målgrupp och kunna sälja ännu mer.

Annons

Första beställningen trillade in i november 2017. Linda berättar att företaget siktar på att tiodubbla förra årets omsättning under 2019, och de är redan på god väg. Under årets första fyra månader har Ecobyroots redan sålt för nästan lika mycket som under hela 2018.

Planer på att utöka med eget

Enligt Linda är företagets styrka att grundartrion är frisörer i grunden. De vill ha en personlig relation med sina kunder, och genom sin erfarenhet kunna ge råd och hjälp. Trots att frisörerna nu driver en e-handel vill de alltså inte förlora den personliga kontakten med sina kunder.

I dag är Ecobyroots en återförsäljare av "rena produkter", som företaget kallar det. Men det finns planer på att utöka sortimentet med egenproducerade hårvårdsprodukter. I videon berättar Linda mer om en egen framtida produktion samt vad företagets nästa steg blir.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!