Eequity investerar 20 miljoner i Outdoorexperten

Riskkapitalbolaget fortsätter att investera i e-handelsföretag. Den här gången i Outdoorexperten som nu siktar på att bli marknadsledande i Norden och inom några år ska omsätta över miljarden.

Outdoorexperten grundades 2005 och är idag en av Sveriges ledande online aktörer inom sport- och fritidssegmentet. Bolaget har under sina 10 år vuxit organiskt till att idag omsätta knappt 80 miljoner kronor, men nu står en rejäl satsning inför dörren.

Det då man enligt nyhetssajten Breakit plockar in 20 miljoner kronor från riskkapitalbolaget eEquity.

Annons
Annons

– Vi ser stora fördelar i att få in eEquity som ägare, dels då de tillför stor kompetens och dels genom deras tidigare erfarenheter från att bygga ledande omnikanalbolag i Norden. Vi skall nu ta nästa steg i vår utveckling och bredda sortimentet ytterligare samt expandera geografiskt och bli ledande på flera marknader inom vår nisch, säger Pierre Breznik, VD och grundare av Outdoorexperten.

Ska bli miljardbolag

Investeringen ska främst bidra till att stötta bolaget i en kommande nordisk expansion där fokus kommer att ligga på att bygga Outdoorexperten till en marknadsledar.

– Vi ser mycket stor potential i Outdoorexperten där vi tror att bolaget kommer att bli marknadsledande inom sin nisch i Norden inom några år. Bolaget har vuxit organiskt sedan start och alltid varit lönsamt vilket vi ser som klart positivt, säger Felix Erhardt, partner på eEquity.

eEquity har sedan 2010 investerat i onlinesektorn och är idag delägare i åtta bolag i Norden, och som man själva vill uttrycka det, så investerar man primärt i entreprenörsdrivna tillväxtbolag med potential att bli marknadsledande.

– Vi kommer att stötta bolaget med vår kompetens och omfattande erfarenhet från e-handel och hjälpa till att lyfta det till ett miljardbolag inom några år, säger Felix Erhardt.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!