Efter Apotea-succén: Nya branscher för Pär Svärdson?

Apoteas VD har styrelseuppdrag i två nyregistrerade bolag som ska bedriva försäljning med livsmedel och kosmetika.

Den framgångsrike e-handelsprofilen Pär Svärdson, VD för Apotea, verkar ha siktet inställt på att se vad han kan göra med två nya branscher. Han har nämligen styrelseuppdrag i två bolag som grundades 2015 och som är inriktade på livsmedel och kosmetika. Dessutom sålde han och Apoteas medgrundare nyligen aktier i Apotea för att få pengar till "ett nytt projekt", något som förstås kan ha med saken att göra.

Det handlar om Zoeco AB, som ska bedriva “köp och försäljning av kosmetiska varor, livsmedel och handelsvaror inom området hälsa samt därmed förenlig verksamhet”, enligt verksamhetsbeskrivningen.

Annons

"Näthandel med livsmedel" 

Det är oklart ifall Zoeco ska syssla uteslutande med e-handel, men så verkar vara fallet med det andra bolaget, Delitea AB. Delitea ska enligt Allabolag.se “bedriva näthandel med livsmedel och dagligvaror, och därmed förenlig verksamhet”.

Pär Svärdon är ordinarie ledamot i både Zoeco och Delitea. Det finns även andra kopplingar mellan Apotea, Zoeco och Delitea sett till vilka som ingår i de olika styrelserna, men Apoteas VD utgör den gemensamma nämnaren.

Pär Svärdson svarar: "Bra med kluster så man slipper handla av andra"

Annons