Efter Norgesuccén: Nu går Partykungen in i Danmark

I Norge nådde man 20 miljoner på ett år. Nu ska succén upprepas i Danmark.

Förra året påbörjade Partykungen sin utlandsexpansion och lät då Norge bli första anhalten. Och det blev en riktig dundersuccé. Ett år efter att företaget klivit över gränsen, har de redan passerat 20 miljoner norska kronor i omsättning - bara på den norska sidan.

Halloween ska ge försäljningen en kick-start

Nu i veckan öppnar alltså den danska systersidan Partyking.dk - lagom till den absoluta högsäsongen - Halloween.

Annons

- Vårt mål har hela tiden varit att vara färdiga med den danska sajten lagom till Halloween 2017. På så sätt får vi lite utav en kick-start på försäljningen, då Halloween är en av de viktigaste högtiderna för oss rent försäljningsmässigt, säger företagets VD Joel Svensson i ett pressmeddelande.

Men i Danmark finns dessutom högtider, som inte firas i Sverige.

- Något vi saknar i Sverige och som vi tror mycket på i Danmark är Karneval-säsongen på våren. Då klär både vuxna och barn ut sig och går i stora karnevaltåg på gatorna, ungefär som i Pride-tågen i Sverige, säger Joel Svensson.

Kommer till Finland efter nyår

Men Danmark är inte det sista nordiska land som Partykungen intar. Redan efter årsskiftet, i början av 2018, kommer även en finsk systersida, berättar Svensson.

- Vi letar just nu flerspråkig personal till vår kundtjänst, och de kommer att vara en viktigt pusselbit i vårt arbete med den finska storsatsningen. Om allt går som det skall räknar vi med att vara igång i Finland redan i början av nästa år.

Annons