Efter clownlarmen: Hobbex stoppar försäljningen

Hobbex meddelar att företaget har plockat bort alla clownmasker ur sortimentet.

De senaste dagarna har rapporter om läskiga clowner som skrämmer allmänheten förekommit på många håll i landet. Polisen ska ha fått hundratals samtal av personer som blivit skrämda eller jagade av clowner och nu kommer även uppgifter om att personerna som klätt ut sig till clowner har råkat illa ut.

"Ett enkelt val"

Den massiva uppståndelsen har fått Hobbex att reagera. Företaget meddelar i ett pressmeddelande att alla clowndräkter nu plockas bort ur företagets Halloweensortiment.

Annons

- Vi vet redan att Halloweensortimentet är uppseendeväckande och att man vill se skrämmande ut. Men i och med allt som har hänt känner vi på Hobbex att det var ett enkelt val att sluta att sälja clownmasker, säger Roger Halvarsson, VD på Hobbex.

Hobbex Halloweensortiment ska ha fått en allt större roll de senaste åren, och resten av det skrämmande utbudet blir kvar. Men den som vill ha en clownmask får vända sig någon annanstans.

- Vi har bett alla butiker att plocka bort dem från hyllorna och produkterna är borttagna ifrån vår webshop, säger Roger Halvarsson.

Annons