Efter expansionen: Mathem öppnar sitt tredje lager

Mathem har etablerat ett lager i Malmö för att ge bättre service till kunderna i Sydsverige.

Trots att Mathem numera levererar sina matkassar till stora delar av södra Sverige har all logistik utgått från Göteborg och Stockholm. Redan för ett år sedan frågade vi om det inte var dags för ett lager i Skåne, och nu har precis det blivit verklighet.

I dag meddelar nämligen Mathem att företagets tredje lager har öppnat i Malmö. Det ska enligt ett pressmeddelande göra det möjligt att erbjuda bättre tidsintervaller, fler samma dag-leveranser och ett större sortiment med lokalproducerad mat.

Annons
Annons

- Vi vill erbjuda de bästa tjänsterna för våra kunder. Det är även kunderna som styr MatHems sortiment. Vi har idag 9 av 10 nöjda kunder, och det vill vi fortsätta med. Det känns härligt att nå ut till fler kunder med snabbare leveranser till en liten peng, samt kunna erbjuda miljövänliga samkörningar till ett lägre pris! säger Tomas Kull, vd och grundare på MatHem.se, i ett pressmeddelande.

Frysrum på 1 000 kvadratmeter

Det nya lagret har en yta på 8 500 kvadratmeter och rymmer enligt Mathem 10 700 varor. Det innebär att företagets sydligaste leveransområden nu får tillgång till 2 700 fler produkter än tidigare.

- Det har varit fascinerande se hur den otroligt stora lagerlokalen har fyllts med varor, hur de första kassarna har packats samt hur de första kyl- och frysbilarna har gjort sig redo för utkörning. För att förstå lagrets enorma yta är det roligt att nämna att frysrummet har en yta på 1000 kvadratmeter och 8 meter i takhöjd, säger Karolin Kull, grundare och marknadschef på MatHem.se.

I samband med Mathems senaste expansion blir det möjligt för företagets kunder att beställa leveranser i tvåtimmarsintervaller alla vardagar mellan klockan 06.00 och 23.00, samt i entimmesintervaller under de populäraste tiderna. Mathem lovar att företaget bjuder på leveranskostnaden om leveransen är mer än 30 minuter sen.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!