Efter förlusten: Tusentals anställda får gå från PostNord

De nedskärningar som nu väntar blir en rejält dyr affär för det krisdrabbade företaget. Många danska anställda har nämligen avtal om tre årslöner vid uppsägning.

Efter att vi under morgonen kunnat berätta att krisen inom PostNord nu är ett faktum, kommer också uppgifter om att detta även riskerar att få stora konsekvenser för företagets anställda.

De senaste åren har företaget minskat antalet anställda med 1000 personer om året, och nu meddelar VD:n Håkan Eriksson att personalminskningarna kommer att fortsätta.

Annons
Annons

Brev och paket ska gå i samma flöde

Orsaken är att PostNord i takt med kraftigt minskande brevvolymer, ska ändra hela sin produktionsmodell. Idag är brev och paket separerade i det logistiska flödet, men dessa ska nu slås ihop till att hanteras i ett och samma flöde.

- Vi är förmodligen det första företaget i Europa som gör något liknande. Det är bara sista biten ut till kunden där breven, precis som i dag, kommer att hanteras av en brevbärare, säger vd Håkan Ericsson till DN.

1000 danskar har rätt till tre årslöner

Och personalneddragningarna kommer att bli dyra. När danska Posten bolagiserades 1995 gjorde man en uppgörelse med de anställda att de skulle få tre årslöner om de blev uppsagda. Idag har en tredjedel av de 3000 anställda danskarna sådana avtal.

- Det blir dyrt när vi ska betala tre årslöner när vi säger upp personal. Sådana villkor har vi inte i Sverige, konstaterar Håkan Ericsson.

PostNord Sverige slipper uppsägningar

Exakt hur mycket omställningen kommer att kosta företaget vill Ericsson i dagsläget inte gå in på, men han räknar med att det hela kommer att ta 3-4 år att genomföra.

Vad gäller den svenska verksamheten så kommer den dock klara sig från neddragningar tills vidare. Detta då det redan gjorts kraftiga nedskärningar i Sverige.

Ehandel.se har under dagen sökt PostNord för en kommentar.

Annons
Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!