Efter miljardaffären: Resebolag vill storrekrytera från e-handeln

"Skiljer inte så mycket från att arbeta hos andra e-handlare".

I dag slog nyheten ner som en mindre bomb - reseföretaget Etraveli, som bland annat äger Flygresor.se, köps för fem miljarder av CVC Capital Partners. I samband med att resejätten alltså får en ny ägare väntar stora satsningar. Enligt pressmeddelande är ambitionen att bli “störst i Europa”.

För att lyckas med det behöver Etraveli ett stort antal nya medarbetare, och företaget vänder sig gärna till e-handelns värld för att lyckas hitta den kompetens som söks. Etraveli är på jakt efter personer med kunskaper inom allt från payments och IT till Google Analytics och ökad konvertering.

Annons

- Vi letar efter personer med rätt kompetens men tittar också mycket på attityd och individuella förmågor, säger VD:n Mathias Hedlund till Ehandel.se.

Är det särskilt eftertraktat med personer med e-handelsbakgrund?

- Det handlar som sagt mycket om varje persons kapacitet, men det är klart att om du till exempel ska arbeta inom marketing automation så skiljer det sig inte så mycket från andra e-handlare. 

"Ett lönsamt och resursstarkt bolag"

Totalt räknar Etraveli med att bara i Sverige behöva anställa omkring 150 personer i år. Och Mathias Hedlund, som berättar att Etraveli har en tillväxt på 40 procent om året, intygar att det är en härlig arbetsplats som väntar för talanger som söker sig dit.

Blir det en utmaning att hitta så många nya medarbetare, tror du?

- Det är klart att vi slåss med många andra duktiga företag om de här talangerna, men vi är en fantastiskt bra arbetsgivare. Det vågar jag säga med både ödmjukhet och stolthet. De som arbetar hos oss trivs väldigt väl.

Han jämför med att många e-handelsföretag inte har lönsamheten på plats, och att de därför har små marginaler.

- Vi är däremot ett väldigt lönsamt och resursstarkt bolag som verkligen kan sporra sin personal och få sina medarbetare att utvecklas. Vi har lyckats väl med att rekrytera hittills, säger Mathias Hedlund.

Annons

Etraveli omsätter 18 miljarder kronor och finns i dagsläget på 46 marknader världen över. Företaget har för närvarande 260 anställda i Sverige.

Annons