Efter succé-året: Julas logistikchef tar ett kliv upp

Logistiken får än större fokus inom Jula.

Nu är det ett år sedan Jula gjorde Comeback inom e-handeln och så sent som imorse bekräftade företaget själva att det första året med den nya e-handeln har överträffat deras förväntningar.

LÄS ÄVEN: Ett år med e-handel: "Slagit våra egna förväntningar"

Annons

Nu meddelar företaget att de som ett resultat av framgångarna rekryterat en person som ska utveckkla öfretagets logistik. Den 1 augusti tillträder nämligen Lennart Karlsson som vd för Jula Logistics AB, som är ett av koncernens bolag. Han är redan idag logistikchef för Jula AB, men tar nu alltså ett steg uppåt.

- Det känns naturligtvis jättekul och inspirerande. Det är en mycket spännande satsning, och det känns väldigt bra att kunna lägga mer fokus på att utveckla Jula Logistics AB vidare, säger Lennart Karlsson i ett pressmeddelande.

Fler visar intresse för egna terminalen

Under våren har vi även kunnat berätta om hur Jula köpt upp en helt egen tågterminal, just i syfte att utveckla logistiken.

LÄS ÄVEN: Jula köper tågterminal - ska utveckla logistiken

Sedan avtalet med Falköpings kommun, som föregick terminalköpet, skrevs ska även flera andra stora företag visat sitt intresse för att ansluta sig till Dryport Skaraborg, som terminalen heter.

- Hela satsningen handlar om att hitta synergier för att stärka i logistikarbetet inom koncernen. Det har varit ett fantastiskt intresse från många olika aktörer, det handlar främst om stora företag i regionen. För att kunna möta dessa behov på ett bra sätt väljer vi nu att realisera Jula Logistics AB. Jag känner inspiration och ett stort engagemang inför ett eventuellt samarbete med dessa dessas potentiella affärspartners, säger Lennart Karlsson.

Även bolaget kliver uppåt

I samband med att Lennart Karlsson tillträder som vd för Jula Logistics, så tar även hela bolaget ett kliv uppåt i koncernen och flyttas upp under moderbolaget KJB Holding AB.

- Lennart har varit med i verksamheten sedan 1989 och gått den långa vägen inom företaget tillsammans med bland annat mig och min far. Det har varit en lång resa och tillsammans har vi byggt upp Sveriges största logistiklager i Skara. Terminalen i Falköping har ett mycket bra logistikläge, det är rätt i tiden och det är ett enormt stort intresse och engagemang från stora aktörer. Detta är en bred satsning som kan utvecklas framgångsrikt på många olika sätt, säger Karl-Johan Blank, Julas koncernchef och ägare.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!