Just nu: Egen e-handel hjälpte inte – Gallerix i konkurs

Ansökan inskickad till Uppsala tingsrätt.

Kedjan Gallerix, som säljer bland annat posters och ramar, har varit nere för räkning vid ett flertal tillfällen. Redan 2013 försattes företaget i konkurs, och förra året var det på nytt dags för en rekonstruktion.

LÄS ÄVEN: Gallerix hoppar på PostNords fraktkassa

Annons

Och trots satsningar på e-handel - vilket annars brukar lyftas fram som en framgångsrik krisstrategi - har det inte lyft för Gallerix.

Tidigare i veckan ansökte företaget om konkurs hos Uppsala tingsrätt, och aqv ansökan att döma verkar det inte ha funnits någon annan utväg.

Bolaget kan inte rätteligen betala sina skulder och dess betalningsoförmåga är ej endast tillfällig, skriver företaget i konkursansökan.

Gallerix har för närvarande ett 15-tal fysiska butiker i bland annat Stockholm, Göteborg och Uppsala, samt en egen e-handel. På sin sajt upplyser företaget just nu om att hela sortimentet i de fysiska butikerna just nu är nedsatt med mellan 30 och 50 procent.

En medarbetare på Uppsala tingsrätt säger till Ehandel.se att en förhandling i ärendet ska hållas den 8 augusti. Ehandel.se har sökt Gallerix vd för en kommentar.

MISSA INTE: Gallerix i nya händer – återuppstår som e-handlare

MISSA INTE: Gallerix nya ägare: ”Ärver inte några tidigare bekymmer”

Annons
Annons