Ehandel.se blir Nordens mötesplats – köper Ehandel.com

Nordisk dominans när Ehandel.com (tidigare Netthandel.no) blir en del av Ehandel.se.

I början av 2014 startade Ole Martin N. Evensmo, som bland annat jobbat på e-handelsjätten Komplett, upp nätsidan Netthandel.no. En sajt som hade ett uttalat mål att stärka norsk e-handel.

LÄS ÄVEN: Ny sajt ska utveckla den norska E-handeln

Annons
Annons

Sajten har sedan dess utvecklats väl, och utöver att erbjuda nyheter från den norska e-handelsbranschen så har Ole Martin även expanderat verksamheten med en populär konferens om e-handel, kallad NXT. Likheterna med Ehandel.se:s verksamhet är svåra att missa.

Netthandel.no har sedan starten utvecklats till Ehandel.com, en sajt som både levererar norska och svenska e-handelsnyheter.

LÄS ÄVEN: Premiär för Ehandel.fi – ny sajt för dig som älskar e-handel!

Vi på Ehandel.se lanserade nyligen vår finska sajt Ehandel.fi, och har under radarn även förvärvat domänen Ehandel.dk, inför en kommande dansk satsning.

"Det här kommer att bli jättebra"

Nu kan vi även meddela att Ehandel.se har köpt sin norska motsvarighet, som alltså numera går under namnet Ehandel.com. Köpet inkluderar alla företagets sajter och e-handelskonferensen NXT.

- Vi har drivit upp en verksamhet som har blivit mer aktuell för varje år och som har en stor potential framåt. Vi har sedan namnbytet upplevt en kraftig tillväxt och NXT har utvecklat sig till en av Nordens största e-handelskonferenser, med över 850 deltagare. Ehandel.se har gjort en liknande resa och har ett framtidsfokus som imponerar på mig och de har redan tagit flera steg mot en nordisk affär. Med Ehandel.com i portföljen får Ehandel.se viktiga kontakter och nätverk i den norska e-handelsvärlden, det här kommer att bli jättebra, kommenterar Ole Martin affären.

"Kan nu bygga en nordisk organisation"

Michael Wictor, som är vd på Ehandel.se, är samtidigt mycket glad över att ha fått äran att driva vidare den norska verksamheten.

- Det är verkligen spännande att vi får ta över en så fin och välskött verksamhet som Ehandel.com med redaktionellt innehåll, en stor framgångsrik konferens och många läsare. Vi ser fram emot att kunna förvalta och förädla det som Ole Martin byggt upp. Vi kommer, liksom i övriga nordiska länder, att bygga verksamheten underifrån och upp med commitment och engagemang från de norska e-handlarna. Jag ser fram emot att utöka den norska verksamheten och lansera några av våra egna tjänster såsom Edge och Emeet, säger Michael Wictor och fortsätter:

Annons
Annons

- Med detta förvärv så finns vi nu verksamma i Sverige, Finland, Norge och Danmark och kan därmed bygga upp en stark nordisk organisation som ska skapa fördelar och en mötesplats för alla nordiska e-handlare.

"Så att Ehandel.se kan göra än mer nytta"

Ann Henriksson, vd på LRF Media som nyligen köpte Ehandel.se, berättar samtidigt hur viktig den nordiska marknaden är.

- Jag träffade både tunga e-handlare och leverantörer till e-handlare på Ehandel.se-eventet Founders i förra veckan, och det underströk hur viktig den nordiska marknaden och närvaron är. Därför känns det extra roligt att vi kan stärka Ehandel.se ytterligare med den fina verksamhet som byggts upp i Norge. Nu infriar vi också vårt löfte när vi köpte Ehandel.se – att stötta fortsatt expansion, så att Ehandel.se kan göra än mer nytta för alla duktiga e-handlare, säger Ann Henriksson.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!