Ehandel.se köps upp av LRF Media

Sveriges största mötesplats för e-handlare får en ny ägare.

LRF Media, som bland annat driver sajterna Land och ATL, har vänt blicken mot e-handelns växande värld. Nu köper mediehuset upp Ehandel.se, och tar därmed en starkare position i vad LRF Media beskriver som ”en bransch som växer explosionsartat”.

- Vi är mycket imponerade av Ehandel.se:s utveckling under de senaste åren, och väldigt glada över den här affären. E-handel är en viktig framtidsfråga för företagare inom det gröna näringslivet och för landsbygden, och det är en målgrupp som vi känner väl. Vi ser stora möjligheter och kommer som trygg och innovativ ägare att förvalta och utveckla Ehandel.se vidare, säger Ann Henriksson, vd för LRF Media.

Annons

”E-handel den nya medieaffären”

LRF Media är ett dotterbolag till Lantbrukarnas Riksförbund och står sedan tidigare bakom en handfull varumärken, varav tidningarna Lantmannen, Land och ATL kanske är de mest kända. Under de senaste åren har LRF Media satsat på att utveckla sin digitala verksamhet.

Enligt Ann Henriksson passar Ehandel.se perfekt in hos LRF Media, som ser ämnet e-handel som ett viktigt område i koncernens tillväxtstrategi.

- E-handel är den nya medieaffären, och har en stor betydelse för både boende och företagare på landsbygden, säger hon.

Dan Nilsson lämnar över

Ehandel.se startades 2009 av Dan Nilsson, som också hittills har varit majoritetsägare i företaget. Med åren har det som började som ett branschforum och ett välläst nyhetsbrev, vuxit till en branschledande nyhetssajt som också driver ett antal e-handelskonferenser och tillhandahåller statistiktjänster och en förmånsklubb för e-handlare.

I dag är vi Sveriges största mötesplats för e-handlare och e-handelsleverantörer.

- Vi har drivit upp en verksamhet som har blivit mer aktuell för varje år och som har en stor potential framåt LRF Media har ett framtidsfokus som imponerar på mig, med både ekonomi och mod att satsa på nya tjänster och produkter. Med Ehandel.se i varumärkesportföljen får LRF Media viktiga affärsinsikter i en starkt växande bransch, kommenterar Dan Nilsson affären.

Nytt kapital till nordisk satsning

För vår vd Michael Wictor, som blir kvar i samma roll även efter uppköpet, innebär affären stora möjligheter för oss att i snabbare takt bygga vidare på den tillväxtresa som redan har inletts.

- Att vi nu blir backade av LRF Media och får tillgång till deras resurser och långsiktiga satsningar är otroligt spännande. Det innebär att vi kommer kunna växa snabbare och leverera ännu bättre lösningar till våra medlemmar och besökare. Det ger oss dessutom helt andra möjligheter när det gäller vår nordiska satsning, vi kan helt enkelt lägga in en annan växel. Målet är att kunna leverera redaktionellt innehåll, event, data och medlemstjänster till Nordens alla e-handlare, säger han.

Annons

Vi på Ehandel.se kommer även fortsättningsvis att utgå från Helsingborg, och sajten blir formellt sett en del av LRF Media den 2 januari 2018. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Annons