Premiär i vår: Ehandel.se startar Ehandel Academy

Komplett kursprogram för alla som arbetar med e-handel.

Ehandel.se är långt ifrån “bara” en nyhetssajt för e-handlare. Sedan en tid tillbaka driver vi en rad e-handelskonferenser och har ett antal tjänster för e-handlare. Och nu har det blivit dags för nästa steg - Ehandel Academy!

Sprids till Norden nästa år

Tanken är att Ehandel Academy ska erbjuda olika kurser för personer som behöver lära sig mer om e-handel. Ämnena kommer att röra sig kring utmaningar som e-handel och retail i allmänhet står inför.

Annons

De första kurserna behandlar ämnena dataanalys och digital försäljning, och de kommer inledningsvis att hållas i Stockholm. Senare i år kommer Ehandel Academy att lanseras i Göteborg och Malmö och nästa år är det tänkt att konceptet ska spridas till de övriga nordiska länderna.

- Alla företag som säljer produkter och tjänster behöver lära sig mer om e-handel. Många företag behöver organisera sig på helt nya sätt och behovet av kompetensutveckling är enorm, säger Johan Svensson, vd på Ehandel.se, i en kommentar.

"Kompetens är det som efterfrågas"

Den som blir utbildningsansvarig för Ehandel Academy är Sophia Båge, som är partner på e-handelsbyrån Creative Unit Studio. Tidigare har hon bland annat arbetat som kursansvarig på Berghs School of Communication och varit vd på e-handelsbyrån Young/Skilled.

- Med Ehandel Academy vill vi sätta fokus på hantverket och hela e-handelsprocessen. Det är viktigt med strategi, men det som efterfrågas idag är kompetens att faktiskt utföra. Det finns ett oerhört värde i all den erfarenhet som är samlad i Ehandel.se-communityt och det hoppas jag att vi ska kunna dela med oss av på kurserna, säger Sophia Båge.

En mer officiell lansering av Ehandel Academy kommer att ske i samband med konferensen B2B Online, som äger rum i morgon. I övrigt utlovar vi mer info inom kort!

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!