Elbilar och cyklar ska göra den sista milen helt grön

Ny storsatsning på miljövänliga leveranser.

I fredags kom nyheten att städerna inte är anpassade för e-handelssamhället. Samtidigt har vi sett flera fraktbolag experimentera med nya metoder för att hantera den sista milen av e-handelsleveranserna. Nu meddelar Bring att de satsar på att bli helt gröna i städerna.

LÄS ÄVEN: Städerna är inte anpassade för e-handelssamhället

Annons

"Hemleveranser med nollutsläpp"

Fraktbolaget Bring kommer nämligen att börja utföra hemleveranser i storstäderna med hjälp av elbilar och cargocyklar.

- Vi är stolta över att vi som logistikaktören kör Last mile för lätta hemleveranser med nollutsläpp i cityområdena i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Malmö. Att vi nu kan erbjuda en helt fossilfri sista del för våra lätta hemleveranser är ett bra exempel på att Bring är ledande i transportbranschen inom miljö, säger Bring Express vd Thomas Tscherning i ett pressmeddelande.

Stockholm i sommar

Denna utveckling är en del i Brings mål att helt använda sig av förnybar energi år 2025. Först ut att få gröna hemleveranser är Stockholm, nu i sommar, och övriga städer ska följa innan året är slut.

- Genom den här omställningen stärker vi vår position i branschen inom hållbara transportlösningar. Den snabbt ökande e-handeln kräver smarta lösningar för att inte öka miljöbelastningen, samtidigt som vi möter den ökande efterfrågan gällande fler utsläppsfria och smidigare leveransalternativ från våra kunder till slutkonsument, säger Thomas Tscherning.

Cargocyklarna är förstås helt utsläppsfria och ska kunna lasta upp till 300 kilo medan elbilarna ska kunna frakta upp till 705 kilo e-handelspaket.

Annons