Elektronikbutik skänker bort skjortor för miljonbelopp

Oväntad klädmiss efter fysisk expansion.

Nya skjortor till ett värde av 1,2 miljoner norska kronor på lagret, men ingen personal som ska använda dem. Den situationen hamnade Elkjøp, det vill säga Elgigantens norska moderbolag, i när företaget nyligen slogs ihop med den norska elektronikkedjan Lefdal.

Även om både Elkjøp och Elgiganten på senare tid har pratat om e-handeln som en särskilt framgångsrik kanal, har bolaget uppenbarligen även ambitioner att växa i den fysiska världen.

Annons

LÄS ÄVEN: Sålde för 1,3 miljarder på Black Friday

Lefdal blev en del av Elkjøpskoncernen så sent som i januari i år, och det dröjde alltså inte länge förrän det gick upp för elektronikbolagen att fusioner i den fysiska världen kan komma med oväntade problem.

2,7 ton skjortor fick skänkas bort

Lefdals personal hade nämligen röda skjortor och nu skulle alla medarbetare istället ha på sig Elkjøps blå kläder. Lösningen blev att skänka bort de 2,7 ton röda skjortor, som företaget enligt egen utsago hade på lager, till välgörenhetsorganisationen Fretex.

- Vi är jätteglada över att Fretex vill hjälpa oss att skicka de röda skjortorna till någon som kan ha användning för dem. Det strider mot våra värderingar att kasta produkter som kan återvinnas, och det gäller i allra högsta grad även textilier, säger Madeleine Schøyen Bergly, kommunikationsansvarig hos Elkjøp Norge.

Fretex ska nu skicka vidare skjortorna till samarbetsaktörer i Polen, som i sin tur ska förmedla dem vidare till lokala butiker i landet.

Annons