Eleven köper Aftonbladets skönhetsbutik på nätet

Skönhetsbutiken Eleven.se stärker sin position på marknaden genom att ta över nätbutiken Beauty.theyouway.com från Aftonbladet.

Eleven.se bytte tidigare i år ut hela sin ledning för att fortsätta utveckla företaget och verksamheten i renodlat e-handelsformat. Bolaget, vars majoritetsägare är eEquity och Verdane Capital, tog under förra året även klivet in i Norge och under 2015 är det dags för vidare expansion i Norden.

Men man växer även på hemmaplan, den här gången genom att köpa upp Beauty.theyouway.com. En nätbutik som köptes av Aftonbladet i april 2013.

Annons
Annons

– Vi är mycket positiva till denna affär då de precis som vi har stort engagemang för skönhetsprodukter. Förvärvet stärker vår position på marknaden, säger Elevens vd och grundare, Michael Gegerfelt.

Skrotar namnet

Verksamheten kommer att ingå i Elevens nuvarande organisation, vilket innebär att namnet Beauty.theyouway.com inte längre kommer att användas och tanken är att de mesta av sortimentet ska återfinnas hos Eleven.se framöver.

Den redaktionella sidan The You Way påverkas inte av försäljningen utan kommer fortsätta drivas vidare av Schibsted Publishing.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!