Eleven tar steget in i Finland i samarbete med bloggare

Med den finska bloggaren Virve Väyrynen som nyanställd landschef går skönhetssajten eleven in i Finland.

I en intervju med Ehandel.se tidigare i höstas sade elevens grundare och VD Michael Gegerfeldt att företagets mål var att täcka hela Norden, och att det närmsta steget var att utvidga verksamheten från Sverige och Norge till att i december gå in i Finland. Och nu är det alltså dags.

- Den finska e-handeln inom skönhet är synnerligen outvecklad och vi ser stora möjligheter att påverka och utveckla den finska skönhetsbranschen och därmed kunna erbjuda finska skönhetskonsumenter nya, spännande varumärken. Vi jobbar aktivt och intensivt för att allavarumärken som marknadsförs i Sverige, inom en snar framtid, ska finnas tillgängliga för Finlands konsumenter, berättar Michael Gegerfeldt.

Annons

Finsk kundtjänst på plats i Stockholm

I Finland kommer eleven att drivas som ett dotterbolag och få domänen eleven.fi, som är helt på finska. Företaget har även tagit in finsk kundtjänstpersonal som ska arbeta på elevens kontor i Stockholm. Dessutom har eleven anställt Virve Väyrynen, som ska vara en av Finlands mest kända bloggerskor inom skönhet, som landschef.

- Vi har inte bara tagit in en översättningsbyrå för eleven.fi utan jobbat med creative translators som anlitat flera finska skönhetsbloggare som själva fått skriva om produkterna på ett mer personligt sätt. Detta har självklart tagit längre tid men då finska språket är ett komplicerat språk att översätta ville vi passa på att, från början, göra det så bra som möjligt, säger Virve Väyrynen.

Eleven har den senaste tiden lanserat flera nyheter. Utöver att expandera till Sveriges grannländer har bolaget avslöjat planer på att ta fram en omnikanalsstrategi och tidigare i veckan berättade Ehandel.se att eleven efter en lyckad kampanj troligtvis kommer att arbeta mer med cykelbud i framtiden.

Annons