Ellos rekryterar från KappAhl och Polarn & Pyret

KappAhls Carina Ladow blir ny kollektions- och inköpschef hos Ellos och i april tillträder Pernilla Forsman, närmast från Polarn & Pyret, tjänsten som kollektionsansvarig för Ellos Barn.

Ellos Group, som har e-handelssajterna Ellos, Jotex och Stayhard i sin portfölj, har varit i ropet på sista tiden. Nyligen förvärvade Stayhard det svenska modevarumärket Castor Pollux och kort därefter rekryterades Malin Hultqvist Claesson som ny VD till e-handelsbolaget.

Nu är det dags att plocka in lite nytt folk även i Ellos, som är den största e-handelsplatsen inom gruppen. I april tillträder Pernilla Forsman, som närmast kommer från Polarn & Pyret men som tidigare även arbetat som designer på Hennes & Mauritz och Gant, tjänsten som kollektionsansvarig för Ellos Barn.

Annons

– Vi är mycket nöjda med att kunna stärka upp Barnteamet med Pernilla. Barn är ett av områdena där vi ska flytta fram positionerna ytterligare och Pernillas erfarenhet blir en viktig pusselbit i det arbetet, säger Hans Ohlsson, VD för Ellos Group.

Ellos skiftar mot e-handel

I maj är det sedan dags för Carina Ladow att tillträda positionen som kollektions- och inköpschef för Ellos. Carina Ladow kommer närmast från rollen som sortiments- och designdirektör på KappAhl där hon tidigare även även varit sortiments- och designdirektör, marknadsdirektör samt affärsområdeschef för Dam.

– Ellos har en mycket intressant position i det strukturella skiftet mot mer e-handel och det ska bli spännande att bidra till att stärka det välkända varumärkets attraktivitet. Hårdare konkurrens och snabbrörliga köpbeteenden är några av utmaningarna och jag vill bland annat bidra med att öka snabbheten och flexibiliteten i arbetsprocesserna, säger Carina Ladow.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!