Ellos storvarslar efter ökad internationell konkurrens

Ska spara 100 miljoner.

Att det gamla postorderföretaget Ellos de senaste åren ställt om till att bli ett renodlat e-handelsföretag är ingen nyhet. På vägen dit har de i flera rundor gjort sig av med personal, men också nyanställt folk med e-handelskunskap.

LÄS ÄVEN: Ytterligare 50 får gå när Ellos satsar på e-handel

Annons

Sent igår rapporterade dock Borås Tidning (BT) om ytterligare en runda av uppsägningar, något som även Göteborgs-Posten nu skriver om. Medan tidigare varsel varit kopplat till omställningen, så verkar detta istället handla om ökad konkurrens. Företagets vd, Hans Ohlsson, berättar nämligen för BT att Ellos e-handelsomställning ska vara färdig.

"Aktörer som Asos, Amazon och Zalando"

Det som verkar nagga på Ellos marginaler nu är snarare de stora utländska jättarna.

- När vi var ett postorderföretag var handeln nationellt konkurrensutsatt. Nu möter vi internationell konkurrens, med aktörer som Asos, Amazon och Zalando. Det är en utmaning som inte bara Ellos utan hela branschen står inför, säger Unionens klubbordförande Hans Lindau till BT.

Hans Ohlsson meddelar samtidigt att det är ett jobbigt besked att ge de anställda, men något de måste göra för att få en långsiktig hållbarhet. 50 personer av de idag 600 anställda inom Ellos Group ska ha varslats. Målet är att företaget ska spara 100 miljoner kronor, pengar som ska användas för att rusta för framtiden.

Ellos Group består av nätbutikerna Ellos, Jotex och Stayhard, men enligt rapporterna ska varslet gälla just Ellos verksamhet.

Annons