Elons eldkastare stöter på patrull i tullen

Döps om till "Inte en eldkastare"?

Tesla-grundare Elon Musk har kommit på ett nytt sätt att dra in miljoner till sina bolag. Han utnyttjar sitt kändisskap i kombination med att sälja exklusiva produkter via e-handel.

LÄS ÄVEN: Tesla-grundaren sålde 20 000 eldkastare för 78 miljoner

Annons

Nyligen sålde han 20 000 eldkastare för totalt 10 miljoner dollar. Eldkastare kan låta farligt, men Elon hade tänkt på det och produkten i fråga “kastar” elden en bra bit under den maxlängd som lagen i Kalifornien tillåter. I praktiken är det alltså inte ens en eldkastare per definition.

Trots detta stöter nu PR-tricket på patrull. Elon är känd i hela världen och han lär ha fått in order från fler länder än USA.

- Vissa tullmyndigheter säger att de inte tillåter transport av något som heter "Eldkastare”. För att lösa detta, ändrar vi namnet till "Inte en Eldkastare", meddelar Elon Musk via Twitter.

Kort därefter lade Elon Musk till ett annat alternativ, då det första kanske inte löste problemet. Det andra alternativet var “Apparat för Temperaturökning”.

Det ironiska är förstås att det alltså inte är en riktig eldkastare men den kreativa marknadsföringen skapar nu problem för internationella Musk-fans.

Annons