DET HÄR ÄR EN NYHET FRÅN Ehandel Event

Emeet 10 avklarat – tack till alla som gjorde det till succé!

Årets Emeet-turné avslutades med att runt 300 deltagare samlades för konferens och fest i Stockholm.

I år har Emeet för första gången rört sig utanför Stockholm med två välbesökta evenemang i Helsingborg och Göteborg. Men intresset hade knappast svalnat när det i går blev dags för världens bästa e-handelskonferens att gå av stapeln på hemmaplan. Runt 300 e-handlare och e-handelsleverantörer samlades på PostNords huvudkontor Arken för att utbyta erfarenheter, lära sig något nytt och bara ha en rolig och informativ dag.

Dagen inleddes med att Ehandel.se:s VD Michael Wictor, som på grund av en operation fick närvara i videoform, i sedvanlig ordning berättade vilka som satt i publiken. Med hjälp av siffror från Ehandelsindex kunde han bland annat ge en bild av vad företagen på plats var verksamma inom för område, hur mycket de omsatte, hur många anställda de hade och vilken del av landet de kom från. I Helsingborg och Göteborg har majoriteten av de närvarande företagen kommit från Skåne respektive Västra Götaland, och även i Stockholm var den lokala trenden stark. 70 procent av deltagarna kom nämligen från Stockholmstrakten, och enligt Michael Wictor var det just möjligheten för fler i närområdet att delta som var meningen med att flytta Emeet utanför Stockholm.

Annons

PostNord ställdes mot väggen

Dagen fortsatte med sessioner om marknadsföring, logistik, utlandsexpansion, kundlojalitet och allt annat som hör e-handeln till. Bland annat passade många på att ta tips om Norgeexpansion från Caroliné Johansson som är ansvarig för Norgesatsningen på Partykungen. Mer om henne och hennes session får ni i en exklusiv intervju på Ehandel.se inom kort. Missa inte det!

Rikard Westberg intervjuar Anders Holm på PostNord

Efter lunch blev det dags för Tonerlagrets Rikard Westberg att ställa PostNords Sverige-VD Anders Holm mot väggen. Emeetpartnern och logistikleverantören har varit en del i blåsväder den senaste tiden och sessionen hade fått namnet “Kan vi lita på PostNord?”, ett upplägg som kanske inte helt oväntat lockade en hel del nyfikna e-handlare till den stora Kristinasalen. Anders Holm tog upp den numera välkända omställningen från brev till paket och vilka konsekvenser den får för posthanteringen, men bekände bland annat att hemleveranserna kunde ha genomförts på ett bättre sätt om chaufförerna hade fått instruktioner om att ringa upp mottagaren. Rikard Westberg och publiken efterfrågade bland annat bättre information till e-handlarna - något PostNord lovade att bli bättre på.

Recension från Emeets grundare 

Dagen på Arken avslutades med att Emeets fyra grundare Peter Höjman, Magnus Lundin, Wilma Östlund och just Rikard Westberg samlades på scenen för en öl och ett samtal med e-handelskändisen Anton Johansson. Gårdagens Emeet var det tionde i ordningen och Anton Johansson frågade grundarna om hur det hela startade och hur de tycker att konferensen har utvecklats sedan dess.

Emeets grundare tar plats på scenen

Och även om kärnan - e-handlare som möts för att diskutera saker de står inför eller kämpar med - är densamma så verkade den samlade åsikten vara att innehållet i frågeställningarna har nått en på vissa sätt högre nivå. Medan man förr ville ha hjälp med hur man ska hantera den där kunden som envisas med att beställa från Norge är ämnet i dag snarare hur man ska expandera till grannlandet, för att återge Peter Höjmans exempel. Magnus Lundin påpekade dock att gridden (den tavla där deltagarna sätter upp sessioner) var betydligt mer välfylld de första åren än vad den var igår, varpå han uppmanade alla deltagare att dela med sig om de ska få ut det mesta av Emeet. 

Skrattfest på hotellet

Efter en dag fylld med nya intryck och möten blev det till slut dags för kvällens efterlängtade fest. Den gick av stapeln på Scandic Continental där gästerna fick avnjuta bubbel och en trerättersmiddag. Komikern Marcus Berggren stod för kvällens underhållning och rev ner rejäla skrattsalvor genom att bland annat återge anekdoter om livet i Göteborg och från sin tid som singel.

Full fart på kvällens lyckade fest

Annons

Ehandel.se spelade in ett flertal videointervjuer under gårdagen. De kommer att publiceras på vår sida under den närmsta tiden, så se till att hålla ögonen öppna. Och missade du årets sista Emeet behöver du inte misströsta - 2017 är vi tillbaka med (minst) tre nya fullspäckade events. Vi ses!

Klicka här för att ta del av alla bilder från årets sista Emeet

Annons