En halv miljon har nu tillgång till e-handlarens paketskåp

Ropen skalla paketskåp åt alla.

I oktober förra året så berättade vi om Amazons plan att placera ut hundratusentals paketskåp över hela USA. Till skillnad från deras vanliga, ofta brandgula paketskåp som finns i butiker, så skulle dessa placeras ut i flerbostadshus. Den nya tjänsten hette Hub by Amazon och skulle även vara öppen för andra e-handlare och fraktbolag, alltså inte bara för Amazon.

LÄS ÄVEN: Hundratusentals paketskåp placeras ut i ny jättesatsning

Annons

Då var tjänsten uppenbarligen i ett teststadie för nu lanserar Amazon tjänsten officiellt och på bredare front. Samtidigt avslöjas det att 500 000 boende i New York och San Fransisco redan har tillgång tilll "Hub:en".

- Nu har en halv miljon invånare i några av de främsta fastigheterna i landet tillgång till Hub:en, Amazons senaste leveranslösning. Hub:en förenklar leveransen för boende, vilken ger en snabb och säker tillgång till paket, dag som natt, säger Patrick Supanc, ansvarig för satsningen hos Amazon.

I och med den officiella lanseringen så verkar det nu vara öppet för fastighetsägare att helt enkelt be Amazon om att få ett av dessa skåp installerade i sin byggnad. En utveckling som alltså öppnar upp visionen om hundratusentals paketskåp.

Hur det kan se ut

Namnet på avdelningen heter tydligen "Amazon Worldwide Lockers and Pickup" vilket också ger en hint om att planerna är stora. I USA har i alla fall flera av landets stora fastighetsägare skrivit på med Amazon om att börja använda Hub:en. Några exempel ska vara AvalonBay, Fairfield Residential, Pinnacle, J.P. Morgan Asset Management, WinnResidential, och Equity Residential, med flera.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!