Enklare bloggsamarbeten med nylanserad tjänst

En nylanserad tjänst vid namn Tourn skall hjälpa dig att enklare nå ut till en massa bloggare, som sedan kan marknadsföra dina produkter. Inte ett helt nytt koncept men Tourn säger sig kunna göra det mycket friktionslöst för dig som säljare.

Tourn är en marknadsföringstjänst som hjälper företag att hitta bloggare som vill skriva om företagets produkter och recensera dem för sina läsare. Det ska vara kostnadsfritt att skapa en kampanj och du blir sedan matchad med bloggare som får chansen att anmäla sitt intresse att skriva om dina produkter.

Tjänsten kostar endast om företaget är intresserad av att samarbeta med någon av de bloggar som vill skriva om företaget. Du kan alltså sortera bland intressenterna.

Annons

— De absolut flesta webbutiker och internetbaserade företag har någon gång på något sätt försökt att marknadsföra sig inom bloggar, det kan ha varit genom samarbeten, genom lanseringar av pressmeddelanden eller bara genom simpla kommentarer till blogginlägg, säger Marcus Lind, VD på Tourn.

Enkelt att hantera många bloggare

Det unika hos Tourn sägs ligga i hur enkelt det är att hantera ett samarbete med många bloggar samtidigt.

— Målet med Tourn är att helt enkelt underlätta arbetet något enormt, och spara massvis med tid för företag som vill marknadsföra sig på nätet genom bloggar. Med hjälp av Tourn så kan ett företag registrera sig och skapa en kampanj helt gratis, så matchar vi kampanjen med våra tusentals bloggare som letar efter produkter att skriva om. Sedan väljer företaget ut exakt vilka bloggar som de är intresserade att samarbeta med, säger Marcus Lind.

De som använt Tourn säger att det är en användarvänlig tjänst där men enkelt kan ställa krav på bloggarna och därmed filtrera de man vill samarbete med. För även om Tourn skyltar med att vissa fått uppemåt 200 bloggar att skriva om deras produkter så handlar det förmodligen inte alltid om kvantitet utan även om kvalitet på bloggarna.

Tourn säger sig ha 2500 bloggar i sitt nätverk med en samlad trafik på sju miljoner besök i månaden på den svenska marknaden.

Källa: Press

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!