Erikshjälpen storsatsar online – öppnar egen e-handel

"Vi vet att många vill handla via sin mobiltelefon".

Second hand-aktören Erikshjälpen öppnar i dag en e-handel, som kort och gott har fått namnet secondhand.se. Enligt ett pressmeddelande som skickades ut till bland annat TT nu på morgonen, ska den nya webbshoppen komplettera de 63 fysiska butiker som företaget driver sedan tidigare.

Alla varor som läggs upp på den nya sajten ska ha skänkts till Erikshjälpen, och överskottet på det som säljs kommer att gå till bistånd.

Annons

"Ett enormt intresse för second hand"

Organisationen beskriver sin e-handel som "fullskalig" och utlovar ett sortiment innehållande allt från kläder till vinylskivor och porslin.

- Vi vet att det finns ett enormt intresse för att handla second hand och att allt fler konsumenter vill minska sin klimatpåverkan. Samtidigt vill också många handla via sin mobiltelefon eller surfplatta, säger Tomas Bjöersdorff, verkställande chef på Erikshjälpen, i en kommentar.

I Erikshjälpens e-handel är det fri frakt på köp på 499 kronor eller mer som gäller, och leveransen ska ske inom fem dagar. Eventuella returkostnader får mottagaren stå för.

Annons