Etsy breddar utbudet med crowdfunding

Marknadsplatsen Etsy lanserar ett pilotprogram som gör det möjligt för säljare att samla in pengar till produktutveckling.

Etsy, som fokuserar på handgjorda produkter, breddar sin verksamhet med crowdfunding, Fund on Etsy. Något som gör det möjligt för säljare på e-handelsplattformen att samla in pengar för att tillverka nya produkter. Till en början gäller det endast USA-baserade säljare.

– Fund on Etsy är crowdfunding för kreativa handgjorda produkter. Insamlade medel genom dessa produkter gör att säljare kan utöka sin verksamhet på olika sätt, från att skaffa en studio till att köpa nya verktyg eller för att anställa en hjälpande hand, säger en talesperson för Etsy.

Annons
Annons

Historien bakom produkten

Crowdfunding har med sajter som Kickstarter och FundedByMe blivit ett vida begrepp de senaste åren och gjort det möjligt för många småföretagare att samla in pengar för att förverkliga sina idéer.

Att nu även Etsy satsar på ett liknande drag känns ganska logiskt, särskilt med tanke på att kunder har blivit allt mer intresserade av småskalig tillverkning och historien bakom produkten. Etsy, som börsnoterades tidigare i år, söker samtidigt nya intäktsströmmar.

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!