Ett år senare: Teknikmagasinet i ny rekonstruktion

Vill se lägre hyreskostnader.

Efter att i en tid ha kämpat mot ett berg av skulder bestämde sig Teknikmagasinet i mitten av 2017 för att gå in i en rekonstruktion. 2018 presenterade företaget en plan för sin fortsatta resa, som bland annat skulle omfatta ett större fokus på e-handeln.

LÄS ÄVEN: Här är Teknikmagasinets plan för att bli av med skuldberget

Annons

"Har stoppat blodflödet"

Trots att många utmaningar kvarstod, lyckades Teknikmagasinet i alla fall leverera ett starkt avslut på 2018. Företaget rapporterade då ett nytt rekord för sin e-handel.

LÄS ÄVEN: Teknikmagasinet slog rekord på nätet - ökade med 27 procent

Starten på 2019 verkar dock ha blivit lite svagare för den ansträngda omniaktören. Enligt tidningen Market har Teknikmagasinet ingått en ny rekonstruktion, bara ett år efter att den förra avslutades.

- Vi har lyckats stoppa blodflödet men inte lyckats ta oss tillbaka till samma nivå som innan rekonstruktionen. Vi ser minskade kundflöden. Det beror både på hur vi utvecklar oss men också att det är mindre trafik i de centrum där vi finns, säger vd Catherine Sahlgren till Market.

Vill se hyra efter hur marknaden ser ut

Sahlgren tar upp att Teknikmagasinet har påverkats negativt av bland annat höga hyreskostnader.

- På en del håll står hyran för en alldeles för stor del av omsättningen, säger Catherine Sahlgren.

Ehandel.se har nyligen rapporterat att flera detaljhandelsaktörer har tröttnat på vad de anser vara för höga hyreskostnader. Bland annat har Kicks höjt rösten för att fastighetsägare borde bli bättre på att se till marknadsläget när de sätter sina hyror, och stödet från kollegorna i branschen lät inte vänta på sig.

LÄS ÄVEN: Stora omnikedjor rasar mot fastighetsägare

Annons

Annons