Ett starkare team målet med Footways nya kontor

Footway har tecknat ett kontrakt på fem år för ett kontor på 31:a våningen i Victoria Tower i Kista.

Footway meddelade nyligen att företaget under hösten skulle expandera till sju nya marknader i Europa. Nu står det klart att e-handlaren i samband med utlandsexpansionen kommer att flytta till ett nytt huvudkontor. Footway Group har nämligen hyrt in sig på 536 kvadratmeter på 31:a våningen i Victoria Tower i Kista, Stockholm. Kontraktet är på fem år.

- Flytten är ett led i att bygga ett starkt Footway-team för att fortsätta driva vår lönsamhet och tillväxt, säger Footways VD Daniel Mühlbach i ett uttalande.

Annons

Enligt Footway innebär inte flytten, som är den andra sedan bolaget grundades 2010, att företaget nu får ett större huvudkontor. Däremot kommer hela personalen framöver att sitta på samma våning, vilket inte har varit fallet tidigare. Förhoppningen är att det ska skapa ett “tightare team” som får lättare att hjälpa varandra.

"Växer och fortsätter resan"

Att Footway ska bygga ett starkt team ska dock inte innebära att några nyanställningar är att vänta.

- Det innebär att vi jobbar nära varandra, både fysiskt och organisatoriskt. Vi tror inte att styrka hänger inte ihop med antal. Vi skapar styrka genom att vara lyhörda för varandras input och genom ett fortsatt fokus på enkelhet, säger Louise Liljedahl, presskontakt på Footway.

Har flytten med er Europaexpansion att göra?

- Nej, det finns inte något samband mellan vår flytt och vår lansering på nya marknader. Dock är båda aspekterna talande för att Footway växer och fortsätter resan. Förra året nådde vi lönsamhet tack vare våra kunder och nu siktar vi på att utveckla Footway ännu mer, säger Louise Liljedahl.

Varken Footways lager i Helsingborg eller företagets outlet-butik i Kista berörs av den planerade flytten.

Annons