Facebook gör det möjligt att betala inuti Messenger

Nu blir det möjligt för återförsäljare att ta betalt direkt i meddelande-appen.

Drygt fem månader efter det att Facebook öppnade upp sin Messenger-app, så att återförsäljare och varumärken kan bygga chatbots för att kommunicera med sina kunder, har mer än 34 000 utvecklare tillsammans byggt mer än 30 000 botar.

Nu har Facebook lanserat nästa version av sin botplattform, Messenger Platform v1.2. En uppdatering som gör det möjligt att betala för sina e-handelsköp inuti den populära meddelande-appen, åtminstone för de som bor i USA.

Annons

Det innebär samtidigt att återförsäljare som annonserar inuti Facebook kommer att kunna lotsa vidare en kund som klickar på annonsen till Messenger för att slutföra sitt köp.

Flera betaljättar är med på tåget

Väl inuti meddelande-appen öppnas det upp en ny tråd där annonsen poppar upp igen, eller om annonsören vill, ett nytt meddelande anpassat för ändamålet. Det är sedan möjligt för kunden att betala genom att skriva in sina kortuppgifter och leveransadress.

Om kunden redan tidigare knappat in sina uppgifter räcker det med att klicka på köpknappen. Facebook tar med den nya funktionen rygg på Asiens populära meddelande-app WeChat och har redan fått betaljättar som Paypal, Mastercard, Stripe, Braintree och Visa att erbjuda integrationer direkt i botarna.

Facebook har under de senaste åren jobbat med att baka in e-handelsfunktioner i Messenger och genom att göra det möjligt att betala direkt i appen närmar sig Facebook e-handeln ytterligare. Det samtidigt som man lyckas behålla användarna inuti sitt eget ekosystem.

Annons