Facket kallar till strejk mitt i Amazons egen shoppingfest

Straffar arbetsgivaren mitt i REA-festen.

I dag drog Amazon igång sin stora shoppinghögtid Prime Day. En dag som i mångt och mycket liknar Black Friday och e-handelsjätten ska i år bjuda kunderna på över en miljon “deals” världen över.

Lagom till den stora shoppingdagen så kallar det spanska facket CCOO ut till strejk i Madrid. Runt 1000 lagerarbetare vid e-handlarens distributionscentral i Madrid ska nu strejka fram till onsdag. Prime Day pågår i 36 timmar så det är ganska uppenbart att facket vill sätta käppar i hjulet för Amazons stora dag.

Annons

LÄS ÄVEN: Över tusen lagerarbetare går ut i strejk

Lagerarbetarna i landet är uppenbarligen inte nöjda med sina villkor och en liknande strejk ägde rum i Madrid senast i mars i år. Klagomålen ska även vara desamma, med sämre villkor och en högre arbetsbelastning i fokus. Amazon håller dock inte med utan pekar återigen på att de ger sina anställda en bra deal.

- Amazons totala ersättning i Madrid ligger i det högre skiktet inom logistikområdet och består av grundlön och ett omfattande förmånspaket: privat sjukförsäkring, en företags-pensionsplan, livförsäkring, anställningsrabatt och ett Career Choice-program som ger anställda finansiering för vuxenutbildning, som erbjuder förskottsbetalning på 95 procent av undervisningen och tillhörande avgifter för nationellt erkända kurser, ska en talesperson för Amazon sagt till CNBC i en kommentar.

Amazon pekar även på att de har investerat 1,1 miljarder euro i Spanien samt att de skapat 2000 permanenta jobb sedan de gick in i landet 2011.

Annons